Göktuğ Koleji Web Sitesi Açılış Ekranı Animasyonu

Kabin Memurluğu Kursu

Kabin Memurluğu Kursu

 Okulumuz MEB onaylı Kabin Memurluğu (Host-Hostes) sertifikalı kurs programını veren Kocaeli’nin ilk ve tek kurumudur.

 

Kabin Memuru (Host-Hostes)

Yolcu taşımacılığı yapan hava araçlarında gerekli emniyet ve güvenlik önlemlerinin uygulanmasından ve yolcu konforundan sorumlu görevliler “kabin memuru” ya da “kabin görevlisi” olarak tanımlanmaktadır. 

 Uçuşun emniyetli, güvenli ve konforlu bir şekilde gerçekleşmesi için hava aracının kabin bölümünde görev alan Kabin Memurları; Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan ilgili mevzuatlarda belirtilen gereklilikleri sağlayarak eğitimlerini başarı ile tamamlayan ve bunun sonucunda “Kabin Memuru Sertifikası” almaya hak kazanmış kişilerdir.

Kabin Memurlarının uçak içerisinde, belirgin görev ve sorumlulukları vardır. Bunlardan en önemlisi fakat en az gözle görülebilir olanı yolcuların emniyetini sağlamaktır. Bu ana sorumluluk kabin memurlarının sürekli ve özel bir eğitim almalarını gerekli kılmıştır. Bu eğitim teorik bilgilerin yanı sıra kişinin kendi özgüvenin geliştirmesini ve kendi görevini yerine getirirken bu özgüven duygusu ile ihtiyaç duyduğu otoriteyi sağlanmasını da içermektedir. İkinci ve en çok göz önünde bulunan görevi ise, yolcuların ihtiyaçlarını karşılamak ve adına çalıştıkları havayolu şirketi için güzel bir etki bırakabilmektir. 

Kabin memurları, kabin içerisinde kokpit kapısı itibariyle başlayan ve kabinin en arka bölümünde bulunan “arka mutfak” olarak adlandırılan bölümüne kadar olan alandan sorumludur. Kabin memurlarının kokpit içerisinde ya da uçağın dış bölümünde herhangi bir görev ve sorumluluğu bulunmamaktadır.

Genel anlamda, her kabin memurunun asli olarak sorumlu olduğu uçağın sağ ya da sol tarafında bulunan çıkış kapısı bulunmaktadır. Bu sorumluluk hem normal operasyonel koşulları hem de acil durum koşullarını kapsamaktadır. Normal operasyonel koşullarda şirket operasyon el kitaplarında belirtilen yöntemler kullanılarak sorumlu çıkış kapılarının açılması ve kapatılması, acil durum koşullarında da yine şirket operasyon kitaplarında belirtilen yöntemler kullanılarak açılması, eğer dış koşullar emniyetsiz ise kapalı tutulması sorumluluklar arasında yer almaktadır.

Kabin memurlarının hizmet ile ilgili görevleri şirketlere göre değişkenlik göstermektedir. Servis, havayolu şirketinin uygun gördüğü ürün ve malzemelerin uçağa yüklenmesi sonrasında yine şirket tarafından belirlenen akış ve düzen çerçevesinde yolculara sunumunun gerçekleştirilmesi olarak özetlenebilir. Yurtdışı uçuşlarda gümrüksüz ürünlerin satışlarının yapılması bu kapsam içerisinde değerlendirilmektedir.

 Kabin memuru ( Host-Hostes) olabilmek ve kursa katılım için mevzuat kapsamında aranan asgari gereklilikler aşağıda yer almaktadır:

  1. T.C. UYRUKLU OLMAK
  2. EN AZ 18 YAŞINDA OLMAK
  3. SAĞLIK YÖNÜNDEN UÇUŞA ELVERİŞLİ OLMAK ( SAĞLIK RAPORU)
  4. HERHANGİ BİR SABIKA KAYDI BULUNMAMAK ( SABIKA KAYDI)
  5. ERKEKLER İÇİN 170 cm – 190 cm, BAYANLAR İÇİN 160 cm – 180 cm ARASI BOYA SAHİP OLMAK VE BOY KİLO ARASINDA UYGUN ORANTIYA SAHİP OLMAK
  6. VÜCUDUNUN GÖRÜNÜR YERLERİNDE HERHANGİ BİR DÖVME, İZ, LEKE, PIERCING VB. MADDELER BULUNMAMAK
  7. EN AZ LİSE MEZUNU OLMAK
  8. EN AZ BİR YABANCI DİLİ ORTA DÜZEYDE (INTERMEDIATE) BİLMEK VE BELGELEMEK
  9. EN AZ BİR YABANCI DİLİ ORTA DÜZEYDE BİLMEYENLER AYRICA MESLEĞE YÖNELİK ÜCRETLİ  İNGİLİZCE KURSUNA TABİ TUTULURLAR

 

EĞİTİMİN SÜRESİ : 120 SAAT ( UÇUŞ HOST VE HOSTESLİĞİ-KABİN MEMURLUĞU MESLEKİ EĞİTİMİ)

SIFIRDAN İNGİLİZCE VEYA SEVİYE TAMAMLAMA KURS SÜRESİ : 120 SAAT ( A1-A2-B1 )

KURS ÜCRETLERİ VE DETAYLI BİLGİ İÇİN OKUL İDARESİYLE İLETİŞİME GEÇİNİZ